Masse utstyr for jakt og friluft

Jakt er en populær hobby i Norge. Det skyldes både at vi her i landet har noen herlige omgivelser i form av fantastisk natur og et rikt dyreliv, samt at det er en spennende, sosial og utfordrende hobby. Skal du begynne å gå på jakt, så er du noen ting du må ha styr på. Først og fremst er det selvfølgelig nødvendig at du skaffer de lovpliktige tillatelser og sørger for at du har den viten som kreves. Ellers blir det ikke en bra opplevelse for noen. Deretter er du klar for å begynne å se på hvilket utstyr som er relevant for deg, og hva du vil ha med deg på jakt.

Det finnes masse jaktutstyr på markedet, og det kan være vanskelig som nybegynner å få styr på hva som er det riktige for deg. Men først og fremst har du selvfølgelig behov for et våpen, som er noe av det mest sentrale for jakten. Her må du finne ut hvilken type jakt du vil drive med, altså hvilke dyr du typisk vil skyte. Det er nemlig ikke lov å jakte alle dyr med alle våpen. For eksempel er rifler det eneste våpenet som er godkjent for jakt på storvilt i Norge, mens haglen tillater jakt på mindre dyr samt rådyr. Dernest må du velge den modell og variant av våpenet som passer for deg, og så er det selvfølgelig kritisk at du også får med deg noe ammunisjon. Dertil kan du velge annet tilbehør til våpenet som oppbevaring, rens osv.

Nå har du styr på våpenet. Da har du en hel verden foran deg med annet jaktutstyr. Bekledning er for eksempel helt sentralt. Du må ha deg noen klær som er robuste, komfortable, praktiske og som tåler kulde og regn. Dette er en stor del av at du føler deg godt tilpas under jakten. Du kan også velge ulikt utstyr som kikkerter, lyddempere, hørselvern, GPS og mye mer. Og så kan du vurdere om du trenger turutstyr som ryggsekker, telt, lys og lykter mv. Men har du grunnleggende styr på dine tillatelser, våpen og ammunisjon (inklusiv transport og oppbevaring av dette) samt god bekledning og fottøy, da kommer du deg langt. 

Besøk Jaktogfriluft.no for å se et imponerende utvalg av jaktutstyr, og finn alt fra våpen til bekledning. Blant det store sortimentet av kvalitetsprodukter kan du helt sikkert også finne de riktige ting for deg og dine behov.

Maria Laugesen